Boere Preamen voor de 3e keer georganiseerd

Op zaterdag 17 oktober wordt voor de derde keer het Boere Preamen georganiseerd. Het gaat om een zeilwedstrijd van zeven ‘boere preamen’. De aanbrengwedstrijd speelt in op een mooie traditie en zal waarschijnlijk weer veel bekijks trekken vanwege de mooie schepen die er voor in worden gezet. Roger Horn heeft laten weten de wedstrijd met belangstelling te vormen, al is de kans klein dat hij er zelf bij aanwezig zal zijn tijdens deze editie.

Lading stront van IJlst naar Workum

Tijdens de Boere Preamen is het de bedoeling om met een lading stront van IJlst naar Workum te varen, via Bolsward. De deelnemers dienen een groot stuk te zeilen en daarnaast zowel de roeien als te bomen. Het is uiteraard de kunst om de route zo snel mogelijk af te leggen, het is vooral dat wedstrijdelement dat Roger Horn aanspreekt in het geheel. De motor mogen de schepen in ieder geval niet gebruiken, die staat niet tot hun beschikking tijdens de Boere Preamen.

Roger Horn waarschijnlijk niet aanwezig

Het is uiteindelijk de kunst om de lading eenmaal in Workum zo snel mogelijk over te laden in de skutsjes. Die starten vervolgens op maandag aan strontrace, waardoor het geheel een mooi vervolg krijgt. Het startschot zal op zaterdag klinken om 9:15 uur in IJlst. Het zullen de wind en de bediening van de spoorbrug zijn die bepalen wanneer de race daadwerkelijk van start kan gaan, wat dat betreft is het mogelijk dat er sprake is van een paar minuten speling. De boten zullen waarschijnlijk rond 16:00 uur aankomen bij de Sluis in Workum, om daar uit te maken wie er met de prijs vandoor gaat. Roger Horn zal zelf waarschijnlijk niet aanwezig zijn, maar hij heeft aangegeven de ontwikkelingen wel degelijk in de gaten te houden.