Busongeluk Zuid Frankrijk meest ingrijpende in 33 jaar

Het busongeluk van onlangs tussen een bus en een vrachtwagen in Gironde vormt de meest ingrijpende van de afgelopen 33 jaar. Het ongeval heeft 42 mensen het leven gekost, waarmee er sprake is van een enorme tragedie. Er vond een aanrijding plaats, waarna de beide voertuigen in brand vlogen. In tegenstelling tot eerdere berichten is de buschauffeur niet om het leven gekomen, maar is hij slechts lichtgewond geraakt. Dat is voor Roger Horn een lichtpuntje, al leeft hij natuurlijk erg mee met de nabestaanden van alle anderen die wel zijn omgekomen.

Gevaarlijke weg met veel bochten

De weg waar het ongeluk gebeurde staat bekend als relatief gevaarlijk, vanwege het grote aantal bochten hierin. Het gaat om een secundaire weg te midden van de wijngaarden van Saint-Emilion. Op dit moment zijn de omstandigheden waarin het ongeluk heeft plaatsgevonden nog niet goed duidelijk. De chauffeur van de bus heeft in ieder geval aangegeven dat hij het ongeluk niet kon vermijden. De bestuurder van de lege vrachtwagen zou de macht over het stuur zijn verloren, waardoor er een aanrijding met de bus volgde.

Roger Horn blij met reddende reflex buschauffeur

Roger Horn is in ieder geval erg blij met de reddende reflex die de buschauffeur toe heeft kunnen passen. Direct na het ongeval heeft hij de deuren van de bus kunnen openen, zodat een zo groot mogelijk aantal passagiers heeft kunnen ontsnappen. 8 mensen slaagden erin om de bus op tijd te verlaten en daarmee aan de dood te ontkomen. Roger Horn betreurt het grote aantal slachtoffers, maar is blij dat er daarnaast een aantal overlevenden zijn. Mogelijk kunnen zij bovendien helpen bij het in beeld brengen van wat er precies gebeurd is, om dit in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen.

Roger Horn Apollolaan