Chinezen mogen niet langer de golfbaan op

Zo’n 80 miljoen Chinezen vinden het heerlijk om een balletje te slaan op de golfbaan, maar die kans krijgen ze voorlopig niet meer. De Chinese president Xi Jingping heeft de leden van de partij bij de golfclubs in het land verboden om er nog langer aan deel te nemen. Iedereen die lid is van de Chinese Communistische Partij mag niet langer deelnemen aan de sport. Volgens Jingping is er sprake van een decadente sport, waardoor het van belang is dat de leden zich daar niet langer mee bezighouden.

Roger Horn met liefde voor golf

Roger Horn heeft zelf een grote voorliefde voor golf en snapt daarom dan ook niets van het besluit van Jingping. Er is volgens hem geen sprake van een decadente sport. Het klopt dat veel rijken zoals ambtenaren en zakenlieden van de sport houden, maar ook anderen zijn er van harte welkom om een balletje te komen slaan. Er zijn de afgelopen 10 jaar honderden golfbanen in China aangelegd, het is de vraag of die kunnen blijven bestaan. Het golfen in China wankelt, Roger Horn hoopt dat het uiteindelijk niet tot een val zal komen.

Xi Jingping vindt iedereen gelijk

Xi Jingping vindt het vooral van belang om aan te geven dat iedereen in het land gelijk is. Hij is sinds 2012 aan de macht en lijkt doorlopend op zoek te zijn naar mogelijkheden om het land voor iedereen toegankelijk te houden en ervoor te zorgen dat eventuele verschillen zoveel mogelijk verdwijnen. Aan de andere kant lijkt het erop dat de grote feesten en decadenten uitspattingen zich simpelweg verplaatsen naar het onzichtbare circuit. Het is wat dat betreft de vraag of de aanpak van golf leidt tot het gewenste effect. Roger Horn is er in ieder geval voorstander van om iedereen toegang te geven tot de golfbaan, zodat het een sport is waar zoveel mogelijk mensen plezier aan kunnen beleven.

Roger Horn Apollolaan