EchtWerk probeert technische industrie er verder bovenop te helpen

EchtWerk.nl vormt een online platform voor techneuten, waar zij bijvoorbeeld op zoek kunnen gaan naar een baan binnen de techniek. Binnen de techniek is er veel vraag naar goede specialisten, al hebben sommige techneuten toch nog altijd moeite om een baan te vinden. Onder andere binnen de watersport en jachtbouw is er veel vraag naar kundige krachten. Roger Horn is liefhebber van grote jachten en ziet dergelijke ontwikkelingen daarom als een goede stimulans van de sector in Nederland. Hij is zelf werkzaam binnen het vastgoed in Amsterdam, waar hij tevens merkt dat het talent schaars is.

Interesse in jachten en watersport

Roger Horn heeft een persoonlijke interesse in jachten en de watersport in het algemeen, vanuit zijn werk binnen het vastgoed in Amsterdam heeft hij daar over het algemeen minder mee te maken. Het is de combinatie van watersport en grote jachten die zijn hart sneller doet laten kloppen. Vandaar dat hij blij is met de huidige ontwikkelingen die bijvoorbeeld hebben geleid tot EchtWerk.nl. De website kan er volgens hem voor zorgen dat de sector als geheel verder kan groeien, zodat er uiteindelijk een stabiele basis voor Nederland ontstaat.

Technische studies staan garant voor een mooie baan

Technische studies staan over het algemeen garantie voor een mooie baan met een goede carrière. Toch hebben specialisten nog moeite om een geschikte werkgever te vinden en vinden die werkgevers het juist lastig om het juiste talent aan zich te binden. Een website als deze moet dat gemakkelijker gaan maken en er bijvoorbeeld voor zorgen dat de markt voor jachtbouwers en watersport in het algemeen een boost krijgt. Binnen die sectoren is er veel technisch personeel nodig, binnen de diverse lagen van de bedrijven. Roger Horn hoopt dat dit de sector zal helpen zich verder te kunnen ontwikkelen.