Er lijkt kouder weer op komst in de wintersportgebieden

Roger Horn houdt de weersverwachtingen in de wintersportgebieden goed in de gaten, om na te gaan wanneer hij van de wintersport kan gaan genieten. Het zag er de laatste tijd nog niet goed uit, aangezien de gebieden meer groen dan wit zijn. Daar lijkt verandering in te gaan komen, al gaat het in het begin waarschijnlijk nog niet van harte. We zullen net als Roger Horn wat dat betreft nog even geduld moeten hebben, voordat we met onze ski’s de piste op kunnen om van de wintersport te gaan genieten.

Sneeuw in het nieuwe jaar

Er lijkt sneeuw op komst in het nieuwe jaar, na Nieuwjaarsdag zal de temperatuur een vlucht omlaag nemen en is de kans groot dat er sneeuw gaat vallen. Dat geldt zowel voor de verschillende wintersportgebieden als bijvoorbeeld voor Nederland. Er gaat een koudere tijd aan komen, die er bij de wintersporters zoals Roger Horn in ieder geval voor zal zorgen dat zij de kans krijgen om de lange latten weer onder te binden. De eerste serieuze sneeuw zal in het nieuwe jaar vallen, al is het nu nog te vroeg om na te gaan of dit vervolgens door zal zetten.

De Franse Alpen komen het eerst aan de beurt

De Franse Alpen lijken in ieder geval het eerst aan de beurt te komen, de kans is groot dat het daar het eerst wit zal worden. Vervolgens kunnen ook de Alpen in bijvoorbeeld Oostenrijk aan de beurt komen, al is het nog lastig te zeggen of de sneeuw daar al op korte termijn gaat vallen. We zullen wat dat betreft nog even af moeten wachten of Koning Winter inderdaad binnentreedt. Roger Horn hoopt er het beste van, dat is alles dat hij op dit moment kan doen.