Herstel van schade in Zuid Frankrijk kan nog lang duren

Zuid Frankrijk kreeg enkele tijd geleden te maken met enorme overstromingen. Deze hebben flinke schade aangericht en bovendien 16 levens geëist. Roger Horn is enorm geschrokken van de kracht van het water, in een gebied waar hij graag komt. Er is sprake geweest van flinke modderstromen, waardoor het herstel van de regio in Zuid Frankrijk nog weken kan gaan duren. Auto’s zijn meegesleurd, er zijn komen omgewaaid en tal van huizen hebben beschadigingen opgelopen.

16 doden te betreuren

Het ergste van alles is dat er 16 doden te betreuren zijn. Dat heeft president Hollande laten weten, die meteen een bezoek bracht aan het gebied om de schade op te nemen. Daarnaast is hij er naartoe gegaan om met de slachtoffers te spreken en de nabestaanden een hart onder de riem te kunnen steden. Er worden nog steeds mensen vermist, waardoor Roger Horn net als de autoriteiten niet uitsluit dat er nog meer doden bij zullen komen. Wat dat betreft is er sprake van een enorme ramp in Zuid Frankrijk en valt het te hopen dat deze zich niet meer zal herhalen.

Roger Horn geschrokken van verrassing

Roger Horn is vooral geschrokken van de totale verrassing waardoor de meeste mensen getroffen werden. Er was sprake van hevige regenval, die eigenlijk niemand aan had zien komen. Er viel in 10 uur tijd meer regen dan normaal gesproken in een maand, waardoor de infrastructuur het totaal niet aan kon. Volgens Franse meteorologen moet er sprake zijn geweest van een verschrikkelijke situatie. Roger Horn leeft in eerste instantie mee met de nabestaanden en gewonden en hoopt daarnaast dat het gebied zich weer goed kan herstellen. Zuid Frankrijk vormt een prachtige regio, het zou zonde zijn als dit tot blijvende schade in het gebied zou leiden.