Just J’s te water gelaten in Monnickendam

Just J’s is een prachtig superjacht, dat onlangs te water is gelaten in Monnickendam. Het is een bijzonder luxe en bijzonder lang jacht, dat de aandacht van Roger Horn direct wist te trekken. Hij staat als specialist uit het vastgoed in Amsterdam bekend als een liefhebber van dergelijke jachten. Nadat de Just J’s te water werd gelaten werd het schip naar de Oranjewerf in Amsterdam gesleept. Er zullen nog een aantal laatste werkzaamheden plaatsvinden, om de proefvaarten plaats te kunnen laten vinden en het jacht aan de eigenaar over te kunnen dragen.

61 meter lang superjacht

De Just J’s is een jacht met een lengte van 61 meter. Het gaat om een schip met een stalen romp en een aluminium opbouw, een sterke combinatie die bovendien een beperkt gewicht heeft. Er is aan boord ruimte voor 12 gasten, die gebruik kunnen maken van 7 luxe hutten op het schip. Het was Hakvoort Shipyard die tekende voor de bouw van het superjacht. Het ontwerp hiervoor komt van de hand van Diana Yacht Design en Sinot Yacht Design. Roger Horn staat erom bekend dat hij graag op dergelijke jachten verblijft en er uren naar kan kijken.

Roger Horn houdt van jachten

Roger Horn is zelf werkzaam binnen het vastgoed in Amsterdam, maar steekt zijn voorliefde voor dergelijke mooie jachten niet onder stoelen of banken. Ze laten volgens hem zien dat we in Nederland uitstekend in staat zijn om luxe te bouwen en pure kwaliteit af te leveren. Met name de jachtbouw is een branche waar we over heel de wereld om bekend staan, zonder dat het direct aansluit op onze nuchtere samenleving en automatische houding. Roger Horn is wat dat betreft extra trots dat er regelmatig dergelijke schepen te water worden gelaten, wat aangeeft dat we hierin duidelijk excelleren.