Kunnen we al skiën in Duitsland of in Oostenrijk?

Het begint de sneeuwen in de Alpen, waardoor het moment dichterbij komt dat het mogelijk wordt om de lange latten weer onder de binden en te genieten van de wintersport. Het is iets waar Roger Horn ieder jaar naar uitkijkt, hij kan niet wachten tot er weer voldoende sneeuw ligt in Duitsland of in Oostenrijk.

Sneeuw in Winterberg

Frankrijk en Zwitserland hebben onlangs al de volle laag gehad, waardoor het daar goed mogelijk is om op wintersport te gaan. Duitsland is tot nu toe nog wat achtergebleven, al lijkt daar nu gelukkig verandering in te komen. Oostenrijk heeft al wat verse laagjes sneeuw gekregen en ook in Winterberg begint het er inmiddels wit uit te zien. Dat betekent dat Roger Horn en de andere liefhebbers van wintersport binnenkort kunnen afreizen naar bijvoorbeeld Winterberg in Duitsland, om daar van de wintersport te genieten op het moment dat er nog wat meer sneeuw bij zal komen.

Roger Horn kijkt naar Oostenrijk

Roger Horn kijkt op dit moment vooral naar Oostenrijk, omdat er daar aardig wat sneeuw bij lijkt te komen. Verschillende pistes gaan open, waardoor het daar inmiddels mogelijk is om van de wintersport te gaan genieten. Het gaat bijvoorbeeld om Ischgl en Flachau, net als Ellmau en Sölden. Ook andere pistes op de gletsjers hebben de deuren inmiddels geopend en zorgen er daarmee voor dat onder andere de wintersporters uit Nederland er binnenkort terecht kunnen om de ski’s onder te binden. Roger Horn kijkt er in ieder geval alweer naar uit en kan niet wachten tot hij de kans krijgt om de piste op te gaan en er daarmee voor te zorgen dat hij het hoofd weer even leeg kan maken tijdens de verschillende mooie afdalingen.