Minstens dertien mensen omgekomen bij overstromingen in Zuid-Frankrijk

Er heeft onlangs hevig noodweer gewoed in Zuid-Frankrijk, een gebied waar Roger Horn graag komt en waarover hij de nieuwsberichten dus goed in de gaten houdt. Er zijn 13 mensen om het leven gekomen en er worden er daarnaast nog een aantal vermist, waardoor er sprake is van een rampscenario. De Franse president en de minister van Binnenlandse Zaken hebben een bezoek gebracht aan het gebied. Hollande sprak van ‘solidariteit van de natie’ naar de nabestaanden, om hen een hart onder de riem te steken.

Zware overstromingen langs de Cote D’Azur

Als het gevolg van het noodweer hebben er een aantal zware overstromingen plaatsgevonden langs de Cote D’Azur. Het is een gebied waar Roger Horn graag komt, waardoor het hem hard treft. Vooral het gebied rond Cannes is waar getroffen, er is daar veel schade ontstaan. De autoriteiten hadden de inwoners vooraf gewaarschuwd om vooral niet de deur uit te gaan. Video’s van de regio laten zien dat er kolkende modderstromen ontstonden. Onder andere auto’s werden moeiteloos meegenomen, wat de kracht van het water en de modder goed laat zien.

Roger Horn bezorgd over noodtoestand

De burgemeester van Cannes heeft er vervolgens de noodtoestand uitgeroepen, iets dat Roger Horn zorgen baart. Hij is werkzaam binnen het vastgoed in Nederland, maar kan zich als geen ander inbeelden hoe de situatie er in Cannes en omgeving toe moet leiden dat inwoners en toeristen er volledig in paniek kunnen raken. Het zijn vooral de mensen die zijn omgekomen waar het medeleven naar uitgaat, al is er daarnaast ook sprake van een enorme schade. Het gebied zal de komende tijd wat dat betreft in het teken staan van rouw om de overledenen, naast het herstel van de schade die er is ontstaan.

Roger Horn Apollolaan