Nu weer zon na een pak sneeuw in de Alpen

Het zat er al een beetje aan te komen, ook Roger Horn keek met een glimlach op zijn gezicht naar de weerberichten voor de Alpen. Er is inmiddels alweer sprake van een mooie witte wereld vanaf een meter of 2.000. Met name in de Zuidalpen viel al behoorlijk wat sneeuw, waardoor het de komende tijd goed mogelijk is daar op wintersport te gaan. Roger Horn kan daar ieder jaar maar moeilijk op wachten en is daarom blij dat het er goed uitziet op de verschillende gletsjers.

10 – 35cm sneeuw

Afgelopen tijd viel er bijvoorbeeld in Piemonte een dik pak sneeuw. In de Franse Alpen viel er bijvoorbeeld op de Col Agnel al 35cm sneeuw, waardoor daar een aardig pak ligt om de lange latten onder te kunnen binden. In Charmonix was het met 10cm nog wat minder uitgebreid, maar ook daar is inmiddels sprake van een eerste laag die veel goeds voorspelt voor de komende tijd. Daarnaast viel er ook aan de Italiaanse kan bij Via Lattea al wat sneeuw, waardoor een groot gebied werd voorzien van een mooie witte laag.

Ook in Oostenrijk al wat sneeuw

Roger Horn hoopt dat er ook in Oostenrijk nog wat sneeuw bij zal komen, aangezien het daar tot nu toe nog wat tegenviel. Er viel al wel wat sneeuw, maar het kan zich nog niet meten met de hoeveelheden die er vielen in bijvoorbeeld de Franse Alpen. De verwachting is dat dit de komende tijd nog wel bij zal trekken, waardoor de liefhebbers van de wintersport op een groot aantal locaties terecht kunnen. Ook Roger Horn ziet daar naar uit, hij kan niet wachten om weer te gaan skiën en ervoor te zorgen dat hij zijn hoofd er even leeg kan maken.

Roger Horn Apollolaan