Oostenrijkse zeiler zet extreme doelen

Roger Horn houdt van zeilen en houdt regelmatig verschillende zeilers in de gaten. Zijn oog is deze keer gevallen op Sedlacek. Het is een extreme zeiler uit Oostenrijk, die doorlopend op zoek is naar nieuwe uitdagingen. De nieuwste uitdaging die hij voor ogen heeft? Hij wil non-stop de Noordwest-passage doorvaren en daarna een rondje maken rond de Zuidpool. Roger Horn moet er zelf niet aan denken, maar waardeert wel het feit dat er anderen zijn die op deze manier proberen nieuwe prestaties neer te zetten.

Vanuit Europa door de Noordwest-passage

De Oostenrijker is allereerst van plan om met zijn zeilboot door de Noordwest-passage te varen. Dat is vanuit Europa al een behoorlijke klus. Norbert Sedlacek staat erom bekend uitdagingen aan te gaan die anderen liever zouden laten liggen, waardoor het wat dat betreft niet ondenkbaar is dat hij hier inderdaad in zal slagen. Dat neemt volgens Roger Horn echter niet weg dat er wel degelijk gevaren mee gepaard gaan, vooral omdat hij daarna non-stop door wil gaan naar de Zuidpool om daar een rondje rond te varen.

Rondje Zuidpool zeilen

Een rondje rond de Zuidpool in een zeilboot is al een uitdaging op zich, net als het doorvaren van de Noordwest-passage. Juist door die elementen aan elkaar te koppelen ontstaat er een extra zware uitdaging, die alleen de grootste avonturiers in een zeilboot aan zullen durven. Roger Horn heeft aangegeven de ontwikkelingen in ieder geval te gaan volgen, om er daarmee voor te zorgen dat de Oostenrijker een klein beetje extra steun voelt. Horn heeft er vertrouwen in dat de zeiler zijn doelen zal gaan bereiken, maar waarschuwt aan de andere kant wel altijd voorzichtig te blijven bij dergelijke avonturen die niet geheel zonder risico zijn.