Interieurstyling

Interieurstyling door Roger Horn.

Interieurstyling

WIL JE AAN DE SLAG MET JOUW INTERIEUR? Zoek dan niet verder, ik Roger Horn heb jarenlang ervaring in de interieurstyling branche. Het is mijn hobby en mijn passie.

Toen ik jong en onbezonnen was, droomde ik om architect te worden. Zo vond ik het heerlijk om te schetsen. Niet uit de losse pols, maar met liniaal en een hele precieze punt. Een paar jaar laten maakte ik al maquettes alsof het niks was.

Veel mensen zien een maquette als een eindproduct, maar voor mij is het veel meer dan dat. Maquettes gebruik je als schetsmatige onderzoekstechniek, als ontwerptool en als communicatiemiddel. Daarom vind ik een maquette maken erg prettig. Allereerst is het iets tastbaars.

Na de middelbare school wist ik het zeker, ik was bestemd om met interieur bezig te zijn en ik wilde alles te weten wil komen over stijlen en trends.

Klassieke Schoonheid

Nu alweer twintig jaar verder heb ik mijn eigen Interieurstyling bureau, Roger Horn. Ik doe mijn inspiratie op door een muze te kiezen. Het begrip muze, dat tegenwoordig voornamelijk wordt gebruikt in de betekenis van inspiratiebron, is hiervan afgeleid. De Griekse bouwkunst en mythologieën spreken mij erg aan.

In de mythologie van het oude Griekenland waren de negen muzen dochters van Zeus en de zussen van Apollo, die ze vaak begeleidden. Apollodorus van Athene noemt Mnemosyne (het geheugen) de moeder van de muzen. In andere versies zijn de muzen dan weer de dochters van Gaia en Uranus, de aarde en de lucht. Alles hiertussen, is waar ik mij dagelijks mee bezig houd.

Het vormgeven van het interieur is ook vormgeven aan de tijd waarin men leeft. Oude designs zijn getuigen van het verleden, terwijl ontwerpen die vooruitblikken op de trends in de designwereld, in het heden de kans bieden het interieur van de toekomst te creëren.

In mijn ontwerpen pas ik mij volledig aan de wensen van de klant. Maar het kiezen van een muze is voor mij een belangrijke stap in het interieurproces. Zonder muze, geen complete styling.

Interieurstyling: Lijnen

Bij iedere interieurstijl horen kenmerkende ontwerplijnen.

Interieurstyling: Vormen

Eén vorm die (in allerlei maten) herhaald wordt geeft een rustig, samenhangend beeld.

Interieurstyling: Texturen

Hiermee wordt bedoeld de samenstelling en of oppervlakten van materialen die; zacht, hard, koud, warm, glad, oneffen en ruw kunnen zijn. Textuur of juist het ontbreken ervan heeft een belangrijke invloed op de “beleving” van een kamer.

Interieurstyling: Patronen

Als decoratieve motieven op een ondergrond worden herhaald noemen we dat een patroon. Met patronen kun je een bijzondere finishing touch meegeven.

Interieurstyling: Kleuren

De kleurenkeuzes zijn erg belangrijk want ze beïnvloeden de werking van alle bouwstenen.

“The ‘Muse’ is not an artistic mystery, but a mathematical equation. The gift are those ideas you think of as you drift to sleep. The giver is that one you think of when you first awake.”

Roger Horn

Amazing work! You didn’t just make a great looking theme, but you made one that is a pleasure to customize and not the least bit difficult to keep looking classy.

mdriess, Theme User

Een bron waaruit je inspiratie put.

Roger Horn

Apollo als zonnegod

Apollo als de god van de voorspellingskunst

Apollo als de herdersgod

Seeing Is Believing

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas ut mi ornare, pretium massa eu, rutrum enim. In in lorem congue, tincidunt justo at, consectetur nulla.

View The Goods

We Blog Too

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas ut mi ornare, pretium massa eu, rutrum enim. In in lorem congue, tincidunt justo at, consectetur nulla.

Pick Our Brains

Let’s take the next step and work together