Winnaars 25ste DAME Award bekend gemaakt

Tijdens de opening van de internationale vakbeurs voor de toeleveringsindustrie van de jachtbouw en watersportaccessoires zijn de prijswinnaars van de DAME Awards 2015 bekend gemaakt. Opvallend genoeg werd de Design Award uitgereikt aan twee prijswinnaars. Roger Horn houdt de ontwikkelingen in de gaten en is onder andere zeer te spreken over de Lume-On van Spinlock uit Engeland. Daarnaast ziet hij tevens potentie in het meer complexe Electric Stabilising Fin & Interceptor System van Humphree uit Zweden. Wat dat betreft snapt hij dat de jury hier niet uit kon kiezen.

Twee winnaars van de DAME Design Awards 2015

Anders dan andere jaren was de jury niet unaniem in haar besluit en bleek het lastig een keuze te maken tussen een eenvoudig of juist complex technologisch product. De jury van de DAME Awards 2015 heeft daarom besloten om de beide bedrijven de DAME Design Award uit te reiken. De eenvoudige LED-oplossing voor zwemvesten van Spinlock is immers voordelig verkrijgbaar en spreekt een groot publiek aan, terwijl de vinding van Humphree er als stabilisatievin op een technologisch hoogwaardige wijze voor zorgt dat de jachtbouw een belangrijke stap vooruit kan brengen.

Goede bestudering door de tienkoppige jury

Roger Horn is vooral te spreken over het feit dat de tienkoppige jury de verschillende inzendingen stuk voor stuk zelf bekeken heeft. Het was op die manier mogelijk om na te gaan hoe de producten in elkaar zitten en wat deze bijzonder maakt. Vervolgens vond er overleg plaats, waaruit bleek dat het lastig zou worden om een enkele winnaar aan te geven. Enkele leden van de jury waren te spreken over de eenvoud van de LumeOn, terwijl anderen juist erg enthousiast werden over de hoogwaardige technologie van het andere product. Roger Horn is blij dat het uiteindelijk tot twee winnaars heeft kunnen leiden.