Winnaars van het Maritime Awards Gala zijn bekend

Op 2 november werden de belangrijkste nationale maritieme prijzen uitgereikt. Reders, scheepswerven, studenten, ontwerpers en toeleveranciers waren erbij aanwezig. Het Maritime Awards Gala 2015 trok in totaal 850 aanwezigen. Het was minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz die een keynote speech hield en aangaf hoe Nederland op dit gebied tot de top van de wereld behoort. Bovendien vond vervolgens een week lang de Maritime Week plaats, waarin er zoveel mogelijk aandacht is voor de maritieme sector in ons land. Roger Horn houdt van de watersport en van grote jachten, waardoor hij zich hier als liefhebber bij betrokken voelt.

Maritime Designer Award

De Maritime Designer Award ging naar Victor Verhulst, die een onderwaterlounge voor luxe jachten ontwierp. Hier was eerder in de media al veel aandacht voor, wat aangeeft dat het terecht is dat hij deze prijs in de wacht heeft kunnen slepen. Het is door middel van cilindervormige containers aan de buitenkant van onderzeeboten mogelijk om de uitrusting van special forces mee te kunnen nemen. De Maritime Innovation Award ging naar Hull Vane, voor de omgekeerde onderwater spoiler. Deze zorgt ervoor dat het mogelijk is om 10 – 20% brandstof te besparen, van belang in deze tijden van duurzaamheid.

Roger Horn trots op de winnaars

Roger Horn is trots op de verschillende winnaars en vindt het bovendien net als de minister mooi om te zien dat we als Nederland tot de wereldtop behoren. Het laat zien dat we hier beschikken over zowel de kennis, de middelen en de ervaring om prachtige dingen te bouwen. Roger Horn houdt zich zelf niet bezig met de ontwikkeling en bouw, maar vindt het wel fijn om op het water te zijn. Wat dat betreft kan er voor hem niet voldoende aandacht naar de watersport en bijvoorbeeld de jachtbouw gaan.